Tijdens de uitvaart

Stappenplan

stap 1: Directe stappen na een overlijden

Wanneer iemand overlijdt moet dit worden vastgesteld door een arts, zoals de huisarts of de arts in het ziekenhuis of verzorgingstehuis. Ook als de arts niet aanwezig is, moet deze sowieso worden geïnformeerd. De arts zal dan een verklaring van overlijden opstellen. Met deze verklaring kunt u het overlijden officieel registreren bij het gemeentehuis.

Daarna neemt u telefonisch contact met DELU: 0528 26 41 58 Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bereikbaar. Na het melden van overlijden wordt er een afspraak met u gemaakt waarop onze uitvaartverzorger en verzorgers bij u langskomen.

stap 2: Voorbereidingen treffen


stap 3: Het maken van de eerste keuzes

Bij elke uitvaart moeten er keuzes worden gemaakt. De eerste praktische vragen die beantwoord moeten worden zijn:


stap 4: Het persoonlijk maken van de uitvaart

Als de overledene voorafgaand aan het overlijden een uitvaartwensenboekje heeft ingevuld, worden de daarin vermelde wensen gebruikt om de uitvaart persoonlijk te maken. Indien er geen vooraf kenbaar gemaakte wensen zijn, kan onze uitvaartverzorger u bijstaan, informeren en inspireren om de uitvaart alsnog passend te maken bij de persoonlijkheid van de overledene. Enkele vragen die aan bod kunnen komen, zijn: