0528 26 41 58
24 uur per dag

Wat doet een uitvaartverzorger voor u?

 • Persoonlijk en dichtbij

  Onze uitvaartverzorgers zijn er op de momenten dat het nodig en gewenst is. Dat kan zijn voorafgaande aan een afscheid en in de periode na het overlijden.

  Onze uitvaartverzorgers zijn bekend in Drenthe, met de gebruiken, de taal en cultuur. Vanuit deze betrokkenheid zullen zij samen met u een passend en herinneringsvol afscheid organiseren.

Eigen regie en ontzorgen

 

Eigen regie

Wanneer u zelf de regie wilt nemen en uw nabestaanden wilt ontlasten, is het fijn wanneer uw wensen bekend zijn. Op deze manier kan uw afscheid georganiseerd worden zoals bij u past. Onze uitvaartverzorgers helpen u graag met het vastleggen van uw wensen en het geven van adviezen of aandragen van mogelijkheden.

 

Na overlijden

U staat er waarschijnlijk niet dagelijks of misschien nooit bij stil, maar toch overkomt het ons allemaal een keer; het verlies van een dierbaar persoon. Juist op een moment, wanneer het hoofd er niet naar staat, moeten er in een korte, moeilijke en emotionele periode veel zakelijke beslissingen worden genomen.

Eén telefoontje naar onze afdeling uitvaartverzorging, welke dag en nacht bereikbaar is, is voldoende om u veel werk uit handen te nemen. Eén van onze uitvaartverzorgers staat 24 uur per dag voor u klaar.

Na een melding van een overlijden neemt de uitvaartverzorger contact met u op om een afspraak te maken.

De wijze waarop de uitvaart wordt verzorgd kunt u mede zelf bepalen, ook wat u zelf wenst te doen, bijvoorbeeld het verzorgen van de overledene of het dragen van de kist. Onderwerpen die besproken gaan worden zijn bijvoorbeeld:

 • begraven of cremeren;
 • opbaring in een uitvaartcentrum of thuis (indien mogelijk);
 • mogelijkheden met betrekking tot rouwbezoek;
 • soort kist, rouwbrieven, advertenties, muziek, bloemen, volgauto’s;
 • plechtigheid in het uitvaartcentrum, thuis, in een kerk, crematorium of elders;
 • dominee, pastoor, spreker;
 • gelegenheid tot condoleren;
 • hapjes en drankjes;
 • het soort graf of asbestbestemmingsmogelijkheden.

Wat doet een uitvaartverzorger na het eerste gesprek?

Nadat alles is doorgesproken zal de uitvaartverzorger alle formaliteiten afhandelen, zoals het doen van aangifte bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden en het regelen van een verlof tot begraven of cremeren. Tevens zal hij de besproken zaken verder uitwerken, dus tijdstippen vastleggen bij de begraafplaats of het crematorium, personeel bespreken voor de dag van de uitvaart, rouwdrukwerk verzorgen, advertentie plaatsen, bloemen bestellen, etc.

Bij een overlijden thuis zal hij er voor zorgdragen dat, wanneer u dat wenst, er personeel wordt opgeroepen om de overledene te verzorgen. Daarna zal de overledene naar een uitvaartcentrum worden overgebracht of thuis worden opgebaard.

De uitvaartverzorger zal tussen de dag van het overlijden en de dag van de uitvaart nog bij de nabestaanden langskomen om met hen de laatste zaken door te nemen.

Op de dag van de uitvaart dient de uitvaartverzorger er voor te zorgen dat alles tot in de puntjes is verzorgd, zodat de nabestaanden op een rustige wijze begeleid kunnen worden en dat er op een waardige en piëteitsvolle wijze afscheid kan worden genomen van de overledene.