0528 26 41 58
24 uur per dag
  • Balsemen en Thanatopraxie

    Balsemen en Thanatopraxie zijn technieken om het lichaam langere tijd in goede conditie te houden. Balsemen is een manier om een lichaam een zo lang mogelijke tijd te bewaren zonder dat het uiterlijk wezenlijk verandert. In Nederland mogen in principe alleen lichamen van leden van het Koninklijk Huis worden gebalsemd. Overledenen die naar of uit het buitenland moeten worden getransporteerd en mensen die op zee zijn overleden vormen hier een uitzondering op. Verder kunnen lichamen van mensen die ervoor gekozen hebben hun lichaam ter beschikking te stellen van de wetenschap worden gebalsemd.

  • Wat is thanatopraxie?

    Thanatopraxie (het woord is afgeleid van de Griekse god Thanatos, de god die doden naar de onderwereld bracht) is een behandeling die de conditie van het lichaam gedurende ongeveer tien dagen goed houdt. Door het toedienen van een vloeistof krijgt de overledene zijn of haar natuurlijke teint weer terug.

    Door toepassing van thanatopraxie is opbaring zo’n tien dagen zonder koeling mogelijk.

    Thanatopraxie wordt, ook in Nederland, steeds meer toegepast. DELU werkt samen met goed opgeleide thanatopracteurs. De Thanatopraxie wordt binnen 40 uur na overlijden bij de overledene thuis of in ons uitvaartcentrum uitgevoerd.