0528 26 41 58
24 uur per dag

Natuurbegraven in Emmen

Op een natuurbegraafplaats liggen de graven in de natuur. Er zijn geen hekken of afrasteringen en ook geen speciaal vervaardigde grafstenen. Sommige natuurbegraafplaatsen liggen in een parkachtig landschap en hebben bijvoorbeeld graven met ornamenten en bloemen. Andere begraafplaatsen willen juist opgaan in een natuurlijk en bio-divers landschap en zijn zeer sober uitgevoerd. Graven worden veelal gemarkeerd met zwerfkeien of kleine houten bordjes.

De achterliggende gedachte bij een natuurbegraafplaats is: wat uit de natuur komt, gaat terug naar de natuur. De overledenen worden begraven zonder materialen die milieubelastend kunnen zijn.

Een graf op een natuurbegraafplaats is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd.

De natuurbegraafplaats Emmen ligt pal naast het oude oerbos Oevermansbos op een uitloper van de Hondsrug bij begraafpark Het Oeverse Bos.

  • Natuurbegraven in Emmen is begraven op een sobere manier, in een natuurlijke omgeving. Het graf of de urn krijgt een plek in het bos of op de bloemenweide. Er is geen gedenkteken, hooguit een houten schijf met daarop een eigen tekst. 

  • Voor de afscheidsceremonie kunt u gebruik maken van de faciliteiten van uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos.